grand-prix-radio-studio

Mick Schumacher (22 maart 1999, Vufflens-le-Château) is een in Zwitserland geboren Duitse autocoureur. Naast zijn eigen carrière zal hij altijd bekend staan als zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher. In 2008 begon Mick Schumacher in het karting onder een andere naam. De Duitser reed tot en met 2014 in het karting met als hoogtepunt een tweede plaats in het Duitse junioren-kampioenschap.

Van Amersfoort Racing

Het doel was altijd duidelijk, Schumacher moest en zou in de Formule 1 gaan rijden. Een logische vervolgklasse was de ADAC-Formule 4. Daar reed hij in 2015 voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing. In zijn eerste weekend won hij gelijk een race. In 2016 maakte Schumacher de overstap naar Prema en eindigde dat seizoen als tweede in het kampioenschap.

Ferrari Driver Academy

Met Prema schoof Schumacher door naar de Formule 3 in 2017. Hij behaalde één podiumplaats en reed verder een constant seizoen. In zijn tweede seizoen in de Formule 3 leek het niet veel beter te gaan. Richting het einde van het seizoen boekte hij overwinning op overwinning en wist zo het kampioenschap te pakken. Met Michael Schumacher als vader kon het niet anders dat Mick Schumacher een plekje kreeg in de Ferrari Driver Academy. In 2019 reed hij voor het eerst in de Formule 2 een ook in die klasse moest hij eerst even wennen. Al die jaren bleef hij Prema trouw en in 2020 behaalde hij de Formule 2-titel.

Team Haas

Met zo’n achternaam en gesteund door het team van Ferrari kon het niet anders om de stap naar de Formule 1 te maken.  Mick Schumacher mocht plaatsnemen in de Haas, een auto die in 2021 niet kon strijden om de punten. De auto was met afstand de langzaamste van het veld. De hoogtepunten van het seizoen waren de kwalificaties in Frankrijk en Turkije. Daar wist Schumacher namelijk het tweede deel te halen. De Duitser had zijn teamgenoot in zijn broekzak en was gemakkelijk de snelste binnen het team. Ook in 2022 rijdt Schumacher voor het team van Haas.

Mick in cijfers 2022

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen