grand-prix-radio-studio

Nicholas Daniel Latifi (29 juni 1995, Montreal, Canada) begon zijn racecarrière pas op dertienjarige leeftijd. Hij reed in het karting van 2009 tot en met 2011. In 2012 maakte hij de overstap naar de Italiaanse Formule 3. Hij wist in zijn eerste seizoen één race te winnen. Hij sloot zijn debuutseizoen als zevende af in het kampioenschap. In 2013 stapte de Canadees over naar de Toyota Racing Series. Hierin wist hij niet verder te komen dan een negende plaats in het kampioenschap.

Europese Formule 3

Naast de Toyota Racing Series reed Latifi in 2013 ook voor Carlin in de Europese Formule 3. Het beste resultaat was een vijfde plaats. In 2014 maakte Latifi de overstap naar Prema in de Europese Formule 3. Hij werd tiende in het kampioenschap maar wist wel een podium te behalen voor het Italiaanse team op Silverstone. Verder maakte hij in 2014 ook zijn debuut in de GP2. In de laatste race van het seizoen verving hij Daniel Abt bij Hilmer Motorsport. 

Veelbelovende tweede plaats

In 2015 reed Latifi in de Formule Renault 3.5. Hij greep twee keer net naast het podium. Midden in het GP2-seizoen van dat jaar mocht Latifi instappen bij het Nederlandse MP Motorsport. Hij was het laatste deel van het seizoen niet competitief. In 2016 mocht hij voor het eerst een volledig seizoen in de GP2 rijden. Hij reed dat jaar voor het team van DAMS. Het seizoen startte veelbelovend met een tweede plaats. De rest van het seizoen had de Canadees echter moeite om überhaupt punten te scoren. Hij bleef in 2017 in dezelfde klasse tijden maar de naam GP2 veranderde in de Formule 2. Het eerste Formule 2-seizoen ging een stuk beter, hij eindigde als vijfde.

Puntloos eerste seizoen

In 2018 reed de Canadees wederom in de Formule 2 maar hij maakte ook zijn Formule 1 debuut. Hij mocht de eerste vrije training rijden tijdens het Formule 1-weekend in Canada. In 2019 streed hij in de Formule 2 om het kampioenschap. Na een vliegende start van het seizoen moest hij toch zijn meerdere erkennen in Nyck de Vries. In 2020 maakte hij zijn droomtransfer naar het team van Williams in de Formule 1. Met een puntloos eerste seizoen eindigde hij onderaan in het kampioenschap. In 2021 pakte hij zijn eerste punten in de Formule 1. Een zevende plaats in Hongarije en een negende plaats in België brachten hem een zeventiende plaats in het kampioenschap. 

Nicholas in cijfers 2022

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen