Gasly zet vraagtekens bij rol Tsunoda

Gasly en Tsunoda GP Azerbeidzjan

AlphaTauri-coureur Pierre Gasly denkt dat het te vroeg is om te zeggen of zijn teamgenoot volgend jaar de kar gaat trekken bij het Italiaanse team. Volgend jaar krijgt de jonge Japanner Nyck de Vries als teamgenoot met wie hij zal vechten om de rol als eerste rijder.

Pierre Gasly rijdt al sinds 2017 voor het toenmalig Toro Rosso en heeft zich na een tussenstap bij Red Bull tot eerste rijder gekroond. De eenvoudig racewinnaar is bezig aan zijn laatste seizoen bij het zusterteam van Red Bull en maakt de overstap naar Alpine. Het is de vraag wie de eerste rijder gaat worden van Franz Tost.

Verbeterpunten

Het is volgens de Fransman lastig te zeggen wie het team zal gaan leiden, na twee jaar gewerkt te hebben met Tsunoda is hij niet zeker van de leiderskwaliteiten van zijn teamgenoot: "Tijd zal ons leren of hij het in zich heeft om het team te leiden", aldus Gasly. Volgens Gasly weet Tsunoda zelf het beste waar hij kan werken. "Ik denk dat hij weet waar hij aan moet werken, een beetje zelfbeheersing. Maar ja, dat weet hij en hij heeft goede mensen om zich heen en ik denk dat hij op de juiste plek is om zich hierin te ontwikkelen.", zo laat Gasly weten tegenover Motorsport.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly)

Vriendschap

Ongeacht de prestaties van beide coureurs blijven de twee contact houden. De teamgenoten wonen beide in Noord-Italië en kijken terug op een mooie periode. Ik heb echt genoten van de afgelopen twee jaar, ik heb hem ook zien evolueren binnen het team, ook als persoon denk ik dat hij zich behoorlijk heeft ontwikkeld, en zeker iemand die ik waardeer en die ik graag een vriend noem."

 

Lees ook: Red Bull-junior Liam Lawson rijdt volgend jaar Japanse Super Formula

Lees ook: Alpine wil in 2026 strijden voor titel

Lees ook: Lewis Hamilton tot ereburger van Brazilië uitgeroepen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen