Saoedi-Arabië wil Formule 1 overnemen, bod afgewezen

door Patrick Wuite
gp-saoedi-arabie

Het Saoedische Public Investment Fund (PIF) heeft een bod gedaan op de Formule 1, maar Liberty Media heeft dat bod gelijk afgewezen en stelt dat de sport niet te koop staat.

Begin 2017 werd Liberty Media de baas van de Formule 1, nadat ze de sport voor ongeveer 4,4 miljard dollar overnamen. Sindsdien is de sport financieel gezien ontzettend gegroeid en is de Formule 1 populairder dan ooit tevoren. En dus zag het Saoedische Public Investment Fund, tevens de eigenaar van de Engelse voetbalclub Newcastle United, een kans om de sport over te nemen. Ze hadden een bod ter waarde van 20 miljard dollar uitgebracht, maar die werd gelijk afgewezen. Liberty Media wil de sport nu niet verkopen omdat de Formule 1 de komende jaren in waarde verder zal gaan stijgen. 

Jeddah

Qiddiya

Maar het is duidelijk dat Saoedi-Arabië graag aan de Formule 1 verbonden wil blijven. Eerder werd al bekend dat de Grand Prix van Saoedi-Arabië tot en met 2027 in Jeddah wordt verreden en dat de race daarna verhuist naar Qiddiya, waar een heel nieuw complex wordt aangelegd. 

Lees ook: AlphaTauri: Gasly versus Tsunoda

Lees ook: Williams: Sargeant stond klaar voor nieuw F2-seizoen

Lees ook: Alfa Romeo presenteert nieuwe bolide op 7 februari

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden