23 races tellende F1 kalender 2021 goedgekeurd

SI201911180012_hires_jpeg_24bit_rgb-1

De World Motor Sport Council heeft de kalender voor het Formule 1 seizoen van 2021 goedgekeurd. De kalender telt 23 races.

De voorlopige kalender voor het komende Formule 1 seizoen werd afgelopen maand bekendgemaakt. De World Motor Sport Council heeft deze kalender goedgekeurd. Een aantal dingen aan de kalender vallen op. Het eerste dat opvalt is het aantal races dat op de kalender staat. Volgend jaar moeten een record aantal van 23 races verreden gaan worden. Bovendien bevat de kalender twee zogenoemde 'Triple-headers', waardoor na de zomerstop in zeven weken tijd zes keer geracet wordt. De teams wacht dus een bomvol schema.

Daarnaast blijkt dat de Formule 1 toch op Interlagos blijft rijden. Lang werd gedacht dat de Grand Prix van Brazilië verplaatst zou worden naar Rio de Janeiro, maar deze week werd bekend dat Interlagos nog minimaal vijf jaar op de Formule 1 kalender staat.

De Formule 1-auto's rijden dus nog wel een aantal jaren op het klassieke circuit in São Paulo. Een stad die voorlopig niet wordt aangedaan door de Formule 1 is Hanoi. De Grand Prix van Vietnam staat niet meer op de kalender, waardoor een lege plek op de kalender is ontstaan. Verwacht wordt dat de plek wordt opgevuld met een van de nieuwe circuits waar dit jaar is geracet. Imola, Portimão of Mugello zijn volgens Autosport de kanshebbers. De Nederlandse Grand Prix is verplaatst naar het begin van september.

Zie hieronder de voorlopige goedgekeurde kalender.

21 maart: Australië

28 maart: Bahrein

11 april: China

25 april: Nog niet bekend

9 mei: Spanje

23 mei: Monaco

6 juni: Azerbeidzjan

13 juni: Canada

27 juni: Frankrijk

4 juli: Oostenrijk

18 juli: Groot-Brittannië

1 augustus: Hongarije

29 augustus: België

5 september: Nederland

12 september: Italië

26 september: Rusland

3 oktober: Singapore

10 oktober: Japan

24 oktober: Verenigde Staten

31 oktober: Mexico

14 november: Brazilië

28 november: Saudi-Arabië

5 December: Verenigde Arabische Emiraten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden