F1 aan Tafel: "Verstappen was te eager"

Image-1-3

Deze week in 'F1 aan Tafel', de podcast van Grand Prix Radio, de directeur van de Grand Prix van Nederland over de aanstaande race in september, een terugblik op de Grand Prix van Turkije, en de meningen omtrent Lewis Hamilton's zevende wereldtitel.

Vanuit de Harbour Club te Vinkeveen met als gasten: 

-Robert van Overdijk: Algemeen directeur CM.com Circuit Zandvoort en directeur Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix.

-Rick Winkelman: onder andere Ziggo Sport autosport commentator/presentator van de Formule 1 en NASCAR.

-Frans Verschuur: Teambaas, coureur en winnaar Le Mans met Jos Verstappen.

-Olav Mol: F1 commentator Ziggo

Presentatie: Jeroen Mul.

De podcast vangt ditmaal zoals zo vaak aan met een van de gasten. Deze week is dat Robert Overdijk, Algemeen directeur van CM.com Circuit Zandvoort. De mannen aan tafel hebben het met hem vooral over de manier waarop de Grote Prijs van Nederland plaats gaat vinden, met Covid-19 in het achterhoofd. De vraag of alleen gevaccineerde mensen tegen die tijd naar het evenement mogen wordt onder andere aangehaald.

En Olav Mol geeft een scherpe analyse vanuit Turkije. Frans Verschuur viel vooral op dat de goede rijders zoals Hamilton en Pérez ondanks de lastige omstandigheden goed met hun banden omgingen. Er wordt ook gesproken over Max Verstappen, die naar het schijnt zeven graden te veel op zijn voorvleugel had tijdens de race. Dat zou zijn lastige dag kunnen verklaren. Hij was volgens Rick echter ook gewoon 'te eager'.

Ten slotte wordt natuurlijk de zevende titel van Hamilton aangehaald. Waar Rick en Robert juist wel houden van de show die Hamilton opvoert, vindt Frans het een beetje té. ‘Ik zie Max dit niet doen als hij een zevende titel zou pakken.’ Zo legt hij uit. De tafel is het echter wel unaniem eens over de manier waarop de Formule 1 het kampioenschap in beeld bracht. Vervolgens vraagt Jeroen nog aan Robert of hij ook een show zoals deze voor zich ziet tijdens de Grand Prix van Zandvoort. ‘Wij noemen het: The ultimate race festival.’ Zo bevestigt Robert.

Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren op Spotify, Apple Podcast, Google Podcast en TuneIn.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

Dislaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast 'F1 aan Tafel' wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming terzake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden