F1 aan Tafel: "Hamilton breekt met Max naast zich"

08 mrt 2021
E248DA66-A812-4742-AF38-9A62BCBCE028-1

Deze week in F1 aan Tafel, de podcast van Grand Prix Radio, blikt Olav Mol vooruit op het seizoen. Daarnaast bespreken de mannen aan tafel natuurlijk het laatste nieuws uit de wereld van de Formule 1.

Vanuit het House of Exclusive Cars, AutoVilla in Naarden met als gasten:
– Rob van Someren; Radio DJ 'Somertijd' part-time politieman én F1 liefhebber.
– Jeroen Kreeft; Porsche Carrera Cup coureur en autosport-advocaat.
– Frans Verschuur; ‘meest succesvolle teambaas ever’ en onder andere winnaar Le Mans met Jos Verstappen. .
– Olav Mol; Ziggo F1 commentator vlak voor zijn vertrek naar Bahrein
– presentatie: Mattie Valk.

Voordat de mannen aan tafel het nieuws gaan bespreken, praat Olav ons eerst nog even bij vlak voordat hij afreist naar Bahrein. Hij kijkt terug op zijn winter en blikt vooral vooruit op het seizoen. Hij noemt allerlei dingen waar we naar kunnen uitkijken. Denk aan zaken als Ricciardo bij McLaren, Vettel bij Aston Martin en de vraag of Mercedes wederom onaantastbaar zal zijn.

Valtteri Bottas deed vorige week opnieuw uitspraken over zijn titelaspiraties. De Fin geeft aan dat hij wel degelijk denkt voor het WK te kunnen strijden. De mannen aan tafel zijn het niet met hem eens. "Het is zeker geen slechte coureur, en hij heeft bewezen dat hij snel is in de kwalificatie, maar in de race heeft hij het dan net niet." Aldus Rob. "Ja, en dat is dus precies waarom Hamilton hém naast zich wil hebben, en niet Max." Zo gaat Frans verder. "Hamilton breekt met Max naast zich."

Vanuit het gesprek over de teamgenoot van Hamilton, gaan de mannen verder over de teamgenoot van Verstappen. Mattie vraagt zich af wat de heren verwachten van Sergio Pérez. Jeroen laat weten dat hij een wat rustigere sfeer verwacht binnen het team door de komst van Pérez. Daarnaast denkt hij dat Pérez Max wat meer zal gaan pushen, zoals Ricciardo dat deed destijds.

Sebastian_Vettel_3-333x500
Sebastian Vettel, Aston Martin, in front of the AMR21
F1 aan Tafel: Mattie Valk, Jeroen van Inkel, Olav Mol, Jack Plooij en Jeroen Mul

De F1 aan tafel-luisteraar maakt iedere week kans op 50 euro gratis tanken bij TinQ. Daarvoor moet je ‘het autogeluid’ raden. Stuur je antwoorden naar f1aantafel@grandprixradio.nl. De winnaar van vorige week wordt in deze podcast bekendgemaakt.

Naast het vooruitblikken van Olav en de gesprekken over Bottas en Pérez werd er nog veel meer besproken. Denk aan de breuk tussen Hamilton en zijn manager, de nieuwe Safety Car en het gevecht tussen Mazepin en Schumacher bij Haas. Alle gesprekken helemaal horen? De podcast is te beluisteren via de bovenstaande link in het artikel.

Productie: Mario de Pizzaman

Redactie: Wout Hengevelt

Montage: Marnix Westhuis

Disclaimer: Alle gebruik van hetgeen in deze podcast ‘F1 aan Tafel’ wordt opgemerkt is ongeoorloofd zonder expliciete schriftelijke toestemming ter zake verkregen van Grand Prix Radio en met inachtneming van een duidelijke bronvermelding met link.

 

 

08 mrt 2021

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen