Larry ten Voorde: “Er had veel meer ingezeten"

Larry-ten-Voorde-spa-francorchamps-

Het weekend van Larry ten Voorde begon geweldig maar het eindresultaat was niet goed. Desondanks liep hij uit in het kampioenschap van de Porsche Supercup en gaat hij met opgeheven hoofd naar Zandvoort. 

Ten Voorde was op een nat Spa-Francorchamps tijdens de kwalificatie veel te snel voor de concurrentie. De Nederlander was maar liefst zes tienden sneller dan Dylan Pereira en mocht daarom op zondag vanaf pole position vertrekken.

”Ik had meer te verliezen"

Richting Eau Rouge zaten Ten Voorde en Pereira naast elkaar, waarna het bovenop de Raidillon misging voor de coureur van GP Elite. “Ik koos richting Eau Rouge voor de binnenlijn en lag iets voor hem”, vertelt Ten Voorde aan Grand Prix Radio. “Daarna had ik een mega moment en ging ik in de rondte. Gelukkig kon ik de auto opvangen en kon ik doorrijden. Achteraf was het geen slimme actie want ik had meer te verliezen dan Pereira."

Porsche Supercup / Spa-Francorchamps
Foto: Porsche AG

”Met opgeheven hoofd naar Zandvoort"

Ondanks de slechte score van Ten Voorde is hij toch uitgelopen in het kampioenschap van de Porsche Supercup. “Het is uiteindelijk een P8 geworden en ben ik als een geluk bij een ongeluk uitgelopen in het kampioenschap. Dat is mooi maar er had natuurlijk veel meer ingezeten en dat is echt zonde. Nu gaan we met opgeheven hoofd naar Zandvoort en daar heb ik veel zin in”, besluit Ten Voorde.

Lees ook: Max van Splunteren: “Blij met vijfde plaats op Spa"

Lees ook: Spa bekijkt opties om fans te kunnen compenseren

Lees ook: Lewis Hamilton: “Hopelijk krijgen fans geld terug"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden