Abiteboul: Renault moet in 2022 strijden voor podiums

b4e8-9abe-f392-4949b58f64f1_bfd9f94f2739d2a2f7969d44ce7e56e6ac5138eb

Cyril Abiteboul heeft in een interview met het Britse tijdschrift Autocar laten weten dat Renault in 2022 moet strijden om de podiums. Anders zijn er geen excuses meer te verzinnen voor het Franse fabrieksteam, aldus de teambaas.

"De verwachting moet realistisch en redelijk zijn," zei Abiteboul in het interview, "Maar ja, in 2022 kunnen we ons niet meer verstoppen als we niet in staat zijn om te strijden voor podia. We verwachten niet te domineren, maar vechten voor podia is ons doel."

In het interview geeft Abiteboul aan dat Renault onredelijk vaak de vraag krijgt hoe de toekomst eruitziet voor het team nu die podiumplekken uitblijven. Trekt de directie bijvoorbeeld de stekker uit het project? Volgens Abiteboul is daar geen sprake van: "De realiteit is dat we ons gevestigd hebben met twee fabrieken, een groep van 1200 mensen aan het werk hebben en we zijn goed onderweg, niet alleen voor dit jaar, maar ook voor daarna."

Maar de teambaas begrijpt ook dat als prestaties uitblijven, je vaker dit soort vragen krijgt. "Het is aan ons om onze potentie te benutten, beginnend bij onze prestatie. Als onze prestatie beter was, zouden we minder op dit soort vragen hoeven reageren."

Het optimisme van Abiteboul over 2022 haalt hij uit de nieuwe Concorde-overeenkomst waarin de financiën eerlijker verdeeld worden over alle teams en een budgetplafond zijn intrede doet in de sport. Al is hij ook kritisch op dat laatste. "Het is een schande, maar ik zie geen betere manier om het systeem te repareren dat bij de vorige Concorde-onderhandelingen tot stand gekomen is." Daarmee doelend op het feit dat Mercedes, Ferrari en Red Bull onredelijk veel van de inkomsten opstrijken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden