Abiteboul: samenwerking met Ricciardo heeft meer te bieden

09 mei 2020 door Julia Onclin
4a01-cb26-9995-41958016f98b_5e3f9debd4e7c4a1669b9b56d3bb17eb8b575b52

Het contract van Daniel Ricciardo is één van de vele contracten die dit jaar afloopt. Aan zijn huidige F1-teambaas bij Renault, Cyril Abiteboul, de moeilijke taak om de knoop door te hakken. "We zijn niet wanhopig op zoek naar een oplossing, maar we zijn zeker plannen aan het maken."

In gesprek met formula1.com heeft Abiteboul eerder dit jaar al laten weten dat de eerste races van dit seizoen beslissend zouden worden, in de beslissing om Ricciardo's contract wel of niet te verlengen. Maar nu dat er door omstandigheden even niet in zit, denkt Abiteboul dan ook dat de knoop nog niet heel snel doorgehakt zal worden. "Als het een normaal seizoen was geweest, zou je pas rond mei en juni beginnen met overleggen en onderhandelen", liet de Fransman weten.

Ook Daniel Ricciardo merkt dat het moeilijk is om nu te onderhandelen. Zo gaf hij eerder al aan dat hij een terugkeer bij het team van Red Bull nooit uitsluit, maar dat onderhandelen gezien de huidige omstandigheden geen grote prioriteit meer is.

"Het is tot op zeker hoogte een ongewoon seizoen", stelt Abiteboul. "Er zijn veel dingen gecanceld, maar daarnaast moeten we wel plannen blijven maken voor de toekomst." Of dat echter ook betekent dat de teambaas Ricciardo graag bij Renault wil houden, is een hele andere vraag. Een vraag waar Abiteboul voor zichzelf nog geen antwoord op heeft. "Het is raar, want ik moet die vraag voor mezelf beantwoorden, voordat we überhaupt aan ons tweede seizoen samen zijn begonnen."

Ondanks dat denkt Abiteboul wel dat de samenwerking van Renault met Ricciardo meer te bieden heeft. "We hebben het gevoel dat het een reis is die nog veel meer te bieden heeft dan vorig jaar. We weten allemaal dat vorig jaar een jaar was met gemengde gevoelens en gemengde resultaten."

09 mei 2020 door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen