Abiteboul vindt Alonso meest logische keuze

door Tim Koenders
1920x1080-Fernando-Alonso-Renault-GP-Monaco-2006

Om 13.00 uur vandaag maakte Renault bekend dat tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso zijn rentree in de sport zal maken. In 2021 zal de Spanjaard weer in actie komen voor het team waarmee hij twee wereldtitels wist te winnen. Renault wil een combinatie van jeugd en ervaring, ze denken daarmee het beste resultaat te kunnen behalen.

Abiteboul heeft laten weten dat hij denkt dat door de komst van Alonso Renault weer terug aan de top kan komen. “De keuze voor Alonso was de meest logische keuze. Zijn ervaring zal ertoe leiden dat we als team vooruit gaan.” Alonso heeft al een lange racecarrière achter de rug. Hij weet hoe je moet winnen maar ook zeker hoe je met moeilijke situaties om moet gaan. Volgens Abiteboul is het een echte racer, en dat is wat hij ook meebrengt naar de fabriek. Het doel van Renault is om zich met Alonso en Ocon het best mogelijk voor te bereiden op het 2022 seizoen.

Alonso heeft laten weten een zeer goed gevoel te hebben bij zijn terugkeer. “Renault is mijn familie, mijn mooiste herinneringen zijn met Renault.” Alonso wil vooral graag naar de toekomst kijken. “Het voelt fantastisch dat ik terug mag keren bij het team dat mij de kans heeft gegeven in het begin van mijn carrière, maar ook de kans heeft gegeven om weer terug te keren op het hoogste niveau. De plannen die er liggen voor 2022 zien er goed uit en ik probeer mijn ervaring met zoveel mogelijk mensen te delen.”

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden