Adrián Campos, teambaas van Campos Racing, is overleden

McLaren-Sainz

Adrián Campos Suñer, teambaas en oprichter van Campos Racing, is donderdag overleden aan de gevolgen van een plotselinge hartziekte. De Spanjaard is 60 jaar geworden.

Iedereen in de autosportwereld kende Campos. Na zijn actieve carrière in de Formule 1 richtte hij het team Campos Racing op, dat naam maakte in verschillende juniorenklassen. Campos speelde een belangrijke rol in onder meer de carrières van Fernando Alonso en Sergio Perez. Eind jaren '00 was Campos met zijn team Campos Meta 1 dicht bij een stap naar de Formule 1, maar het team werd nog voor de eerste Grand Prix overgenomen en omgedoopt tot HRT.

Campos Racing spreekt van de treurigste dag in hun geschiedenis. ''De hele Campos familie en het raceteam voelen een vreselijk verlies, maar ook het enorme voorrecht om samengewerkt te mogen hebben met een man die zo moedig en innovatief is als Adrián. Motorsport was de manier van leven voor Adrián: zijn vastberadenheid en menselijkheid zullen voor altijd een voorbeeld zijn voor iedereen.''

 

https://twitter.com/CamposRacing/status/1354585031361105922?s=20

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen