Advies commissie-Remkes ook van belang voor Zandvoort

P-20170520-00331_News-1

De organisatie van de Dutch Grand Prix op Zandvoort zal woensdag met veel belangstelling uitkijken naar de adviezen van de commissie-Remkes. De voormalige minister presenteert het kabinet op die dag zijn voorstellen om een oplossing te vinden voor de stikstofcrisis.

Eerder dit jaar concludeerde de Raad van State dat Nederland te weinig doet om de stikstofuitstoot terug te dringen. Door de uitspraak van het adviesorgaan van de regering kwamen duizenden bouwprojecten stil te liggen.

Aanvraag ligt stil

Ook de aanvragen van Circuit Zandvoort voor een natuur- en omgevingsvergunning om bouwwerkzaamheden uit te voeren liggen hierdoor stil, zo meldt NRC. De krant baseert zich op correspondentie tussen de provincie Noord-Holland en de rechtbank Noord-Holland. In de aanloop naar de Dutch Grand Prix moeten er tribunes worden gebouwd en wegen en tunnels aangelegd.

De organisatie van de Grand Prix spreekt tegen dat de stikstofnormen zullen worden overschreden. Dit in tegenstelling tot milieuorganisaties die zich grote zorgen maken over de komst van de Formule 1 volgend jaar in Zandvoort. Zij vrezen dat het Natura2000-duingebied dat rondom het Circuit Zandvoort ligt wordt aangetast door de extra stikstofuitstoot en bouwwerkzaamheden op het rond het circuit.

Steun van politiek

Afgelopen weekend kreeg de Dutch Grand Prix een flinke steun in de rug van minister Bruno Bruins van Sport. Hij vertelde in het programma WNL op Zondag dat het kabinet er alles aan zal doen om de Dutch Grand Prix op 3 mei door te laten gaan.

Maar het stikstofprobleem is niet het enige obstakel waarmee de terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort kampt. De gemeente blijkt de kosten van de gemeentelijke bijdrage te laag hebben ingeschat. De begrote vier miljoen euro is niet voldoende, zo meldt De Telegraaf. In de begroting zou onder andere geen rekening zijn gehouden met de kosten van het opknappen van het treinstation. Die kosten bedragen ongeveer zeven miljoen euro. De gemeente heeft beloofd een deel daarvan te betalen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden