Aitken: nog onbekend of ik dit weekend rijd

Max-Verstappen-Sotsji

Jack Aitken weet nog niet of hij tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi voor Williams de FW43 bestuurt. 

Jack Aitken maakte tijdens de Grand Prix van Sakhir zijn Formule 1-debuut bij Williams. Aitken verving George Russell, die op zijn beurt de zieke Lewis Hamilton verving bij Mercedes. De kans bestaat dat Hamilton dit weekend terugkeert bij Mercedes. Aitken vertelde Autosport dat hij nog niet weet of hij dit weekend in actie mag komen.

"We weten het nog niet. Het is denk ik aan Mercedes en het herstel van Lewis. Ik wacht nog op welke bevestiging dan ook", vertelde Aitken. "Ik zou natuurlijk heel graag weer in de auto stappen, omdat ik denk dat ik grote stappen heb gezet en dit weekend nog sterker kan zijn. Ik moet gewoon wachten en luisteren tot er wat bevestigd wordt."

De Brit denkt dat hij door het Grand Prix weekend in Bahrein sterker is geworden. Dat wil hij graag laten zien. "Ik denk dat ik nu wat meer op snelheid ben, en nu ik alles een keertje heb meegemaakt is het makkelijker om me te concentreren op het beste uit mezelf en de auto te halen. Ik denk dat het nog steeds gaat om het opbouwen van een beetje ervaring en zelfvertrouwen. Maar we zitten in een veel betere positie dan een week geleden. Dus als ik in de auto zit, ben ik er vrij zeker van dat we het goed kunnen doen en ik denk dat we als team nog steeds streven naar een puntenfinish. Het is voor ons niet het sterkste circuit van het hele jaar, maar dat betekent niet dat we geen geluk aan onze kant kunnen hebben", verklaart Aitken.

De vijfentwintigjarige coureur heeft nog geen duidelijkheid, maar zit in ieder geval klaar mocht hij nodig zijn. "Het is niet zo raar. Ik zal een beetje teleurgesteld zijn als ik niet mag rijden nu ik er helemaal klaar voor ben, maar er is ook geen reden om me niet voor te bereiden. Ik moet eigenlijk zo goed mogelijk voorbereid zijn. Het is niet zo raar. Ik zal een beetje teleurgesteld zijn als ik niet mag rijden nadat ik er helemaal klaar voor ben, maar er is ook geen reden om me niet voor te bereiden. En eigenlijk zou ik zo goed mogelijk voorbereid moeten zijn. Ik gebruik vandaag en gisteren, en al de tijd die ik heb, om er zeker van te zijn dat ik er klaar voor ben. Dus als ik het knikje krijg, zitten we in een goede positie", besluit de Brit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden