Albon gelooft dat hij had kunnen winnen

door Tim Koenders
M233145

Alexander Albon heeft laten weten erg teleurgesteld te zijn in het behaalde resultaat. Hij lag door een strategische keuze van Red Bull op podiumkoers maar door een touché met Hamilton kon Albon dat podium wel vergeten. Hij denkt zelfs dat er misschien wel meer in gezeten had.

Albon reed in de race net iets achter de kop van het veld. Red Bull maakte de keuze om onder de safety car naar binnen te gaan voor een setje softs. Hierdoor kon Albon in de laatste rondes aanvallen. Toen hij Perez had ingehaald voor P3 lagen alleen de beide Mercedessen nog voor hem. Zij reden beiden op de harde band, de Red Bull coureur had dus een voordeel. Toen de Thaise coureur voorbij Lewis Hamilton wilde raakte de twee mannen elkaar. Albon zat aan de buitenkant en werd van de baan getikt. Hierdoor kon hij zijn kansen op een overwinning wel vergeten.

“Ik moet een beetje oppassen wat ik allemaal ga zeggen want ik kom net uit de auto. Ik had echt het gevoel dat we deze race hadden kunnen winnen. Natuurlijk had Mercedes de snelste auto maar wij hadden een betere strategie. Ik wist dat ik ze in moest halen en ik had er ook vertrouwen in. De auto voelde goed aan en het zag er positief voor ons uit.”

Als Albon het contact met Hamilton vergelijkt met Brazilië vorig jaar vindt hij dat de Brit deze keer meer schuld heeft. “Ik was er al voorbij, ik was eigenlijk al aan het focussen op Bottas. Tuurlijk loop je meer risico als je iemand buitenom in wilt halen maar ik gaf hem genoeg ruimte. Ik liet hem eigenlijk de keuze of we zouden crashen of niet.”

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen