Albon is beter dan veel mensen denken

door Tim Koenders
Albon-Helmut-Marko

Volgens Helmut Marko is Alexander Albon veel beter dan mensen denken. Albon was op Silverstone namelijk meerdere keren de snelste op de baan. Verstappen laat Albon vrij gemakkelijk achter zich maar volgens de data van Red Bull is het verschil een stuk minder groot dan velen denken.

Alexander Albon kent een moeilijke start van het seizoen. Vorig jaar werd de Thai halverwege het seizoen overgezet naar Red Bull Racing. Gasly presteerde niet naar behoren en moest plaatsmaken. Na een half jaar te kunnen wennen in een topteam moest Albon dit jaar gaan presteren. Het lijkt erop dat Albon geen partij is voor Verstappen. Maar volgens Helmut Marko valt het heel erg mee, zo heeft hij laten weten aan Motorsport.com.

De adviseur van Red Bull ziet nog steeds de potentie, op Silverstone was Albon namelijk meerdere keren de snelste op de baan. "Hij moet alleen nog werken aan zijn snelheid over één ronde." In Barcelona is Red Bull te ver gegaan met de set-up van de auto. Het team probeerde de achterkant stabieler te maken maar in plaats daarvan werkten de banden niet meer. Na een aantal rondes waren de banden al niet meer op de juiste temperatuur. “Zijn prestaties in de race zijn zeer goed, in de snelle bochten is hij hetzelfde niveau als Verstappen.”

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden