Albon mag ook bij andere teams invallen

28 dec 2020 door Tim Koenders
Albon-gp-turkije

Helmut Marko heeft aangegeven dat Albon ook voor andere teams mag rijden in 2021. De Thai is officieel reservecoureur bij Red Bull maar als er een coureur bij een ander team niet mag rijden mag hij daar ook invallen.

Over een aantal maanden begint het nieuwe Formule 1 seizoen. Alexander Albon reed afgelopen jaar nog voor Red Bull Racing maar zal aankomend seizoen toe moeten kijken. Na afloop van het seizoen werd naar buiten gebracht dat Sergio Perez de nieuwe teamgenoot van Verstappen zal worden in 2021. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor Albon, hij wordt de reservecoureur van Red Bull. Door het coronavirus is de reservecoureur belangrijker dan ooit in de Formule 1. Hülkenberg moest afgelopen jaar drie keer invallen, twee keer voor Perez en één keer voor Stroll. Ook Hamilton moest een Grand Prix missen vanwege een positieve test.

Er zijn in 2021 nog genoeg mogelijkheden voor Albon. Naast de twee stoeltjes bij Red Bull zijn er natuurlijk ook nog twee stoeltjes bij AlphaTauri. Mocht één van die vier coureurs niet mogen rijden staat de Thai klaar om in te vallen. De kans dat Albon een Grand Prix gaat rijden in 2021 is nog een stuk groter geworden. Helmut Marko heeft in gesprek met Motorsport.com aangegeven dat Albon ook bij andere teams in mag vallen. Afgelopen jaar was Hülkenberg degene met de meest recente ervaring in de Formule 1, aankomend seizoen zal Albon dat zijn. Hij zal voor veel teams een gewilde vervanger zijn.

28 dec 2020 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen