Alexander Albon: We hebben alles eruit gehaald

Alexander Albon in de paddock Spanje 2022

Alexander Albon is erg blij met het behaalde resultaat van de kwalificatie. Door een aantal coureurs met gridpenalty's start hij morgen vanaf P6. Voor Albon was dit de eerste keer dit seizoen in Q3. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Voor Alexander Albon kwam het resultaat van de kwalificatie als een lichte verrassing. De Thai start morgen vanaf P6, mede door wat gridpenalty's van de coureurs voor hem. Dit resultaat is het beste voor hem dit seizoen. Het was tevens ook de eerste keer in Q3 dit seizoen voor Albon. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Williams Racing (@williamsracing)

Aanpassingen

Het hele weekend laat Williams een goed resultaat zien. Volgens Albon hebben ze na VT3 positieve aanpassingen gedaan aan de auto en dat heeft goed uitgepakt. "We hebben goede aanpassingen gedaan aan de auto na VT3. Het circuit past beter bij onze auto dan andere circuits. Al vanaf VT1 lieten we zien dat competitief zijn", aldus Albon. Het was volgens Albon wel hard werken om de auto zo goed te krijgen, maar hij is wel blij met het resultaat. "Ik ben heel erg blij met het resultaat. Ik zou willen zeggen dat we dat resultaat hadden verwacht, maar we nemen het voor lief. Het was hard werken en we hebben er alles uitgehaald."

"We rijden onze eigen race"

Ondanks dat Albon in de Top 10 start is hij niet bezig met de coureurs voor hem. "We rijden onze eigen race, het is niet zoals op Monaco waar je je positie kan behouden. Je moet een snelle auto hebben om voor te blijven. Inhalen is hier gemakkelijk", vertelt Albon. Het is onzeker hoe de race gaat verlopen omdat er te weinig longruns zijn gereden. "We zullen zien hoe het gaat, niemand van ons heeft een longrun gedaan dus het is een beetje onzeker allemaal."

Lees ook: Charles Leclerc: We hebben ons niet goed voorbereid

Lees ook: Buitengewone kwalificatie voor Alpine

Lees ook: Mick Schumacher: Verrassing dat we in Q2 stonden

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden