Alfa Romeo: De nestor en het talent

door Gijs Leuvenink
Premium update
alfa romeo canada 2022
Premium update

Het seizoen 2022 zit erop, 2023 is net begonnen en met twee maanden zien we de nieuwe wagens in Bahrein het seizoen aftrappen. Tijd om dus terug te kijken naar afgelopen seizoen. Dit keer naar Alfa Romeo, waar het team met de nestor Valtteri Bottas en de nieuweling Guanyu Zhou aan een opbouw seizoen bezig was.

Het seizoen van Alfa begon sterk. In de eerste negen grands prix stond er een Alfa in de punten, waarvan zeven keer Valtteri Bottas en twee keer Guanyu Zhou. Het leek er ook lang op dat Alfa moeiteloos plek zes in de constructeurs kon halen en stiekem op plek vijf mocht hopen. Het verval bleek echter enorm. Na Canada scoorde Bottas nog maar drie punten en kwam Zhou niet verder dan één schamel puntje.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden