Alfa Romeo en Aston Martin met speciale livery naar Monza

F1-ITALIAN-GRAND-PRIX-2021

Alfa Romeo en Aston Martin gaan de Grand Prix van Italië rijden in een speciale livery. Alfa Romeo brengt een eerbetoon aan haar eigen racehistorie, terwijl Aston Martin gaat rijden in een speciale James Bond uitvoering.

Aston Martin rijdt dit weekend met het beroemde '007' logo op de auto, om de band met James Bond te eren. De band is wereldwijd bekend, want iedereen die wel eens een film heeft gezien van de Britse geheim agent, associeert hem met Aston Martin. Sinds de film Goldfinger uit 1964 rijdt '007' al rond in een Aston Martin. Het team rijdt dit weekend in de speciale Bond livery, omdat eind deze maand de nieuwe film 'No Time To Die' uitkomt.

Eerbetoon aan geschiedenis

Alfa Romeo brengt daarentegen een ode aan de geschiedenis van het team. De auto van Alfa draagt dit weekend niet alleen de kleuren wit en rood, maar ook de kleur groen van het klaviertje vier, oftewel het quadrifoglio. Met het quadrifoglio zijn namelijk alle high performance modellen van Alfa Romeo versierd. Daarnaast is ook het logo voorzien van drie enen, die staan voor de 111-jarige geschiedenis van Alfa en de Italiaanse vlag. Om het feest compleet te maken viert Alfa niet alleen het 111-jarige bestaan, maar ook het eerste wereldkampioenschap van de Formule 1 die 71 jaar geleden door Alfa Romeo werd gewonnen met Nino Farina.

Lees ook: Bleekemolen over Italië: “Belooft spannend te worden”

Lees ook: BREAKING: Albon naar Williams in 2022 naast Latifi

Lees ook: Kubica vervangt Räikkönen opnieuw bij Alfa Romeo

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden