Alfa Romeo heeft nog veel te doen voor de race

door Tim Koenders
callum-ilott

Alfa Romeo heeft vandaag in de kwalificatie niet het gehoopte resultaat behaald. Beide coureurs hadden vandaag wat problemen tijdens de kwalificatie waardoor het resultaat tegenviel. Kimi Raikkonen had last van verkeer in zijn laatste ronde en Antonio Giovinazzi reed een snellere ronde maar nam een gedeelte van de grindbak mee. 

Het team van Alfa Romeo kende een moeizame kwalificatie. Kimi Raikkonen start morgen vanaf P19 en Antonio Giovinazzi start vanaf P18. Beide coureurs hadden wat problemen in de kwalificatie maar ook zonder die problemen kwam het team nog wat tekort. Vasseur heeft er nog vertrouwen in dat Alfa Romeo een mooi resultaat kan behalen. “Het moest eigenlijk onze kant op vallen maar jammer genoeg zat het juist tegen. Het is zeker niet waar we willen staan en dit maakt het ook moeilijker voor morgen, maar we gaan proberen de situatie morgen te herstellen.”

Raikkonen heeft laten weten dat hij best een moeilijke dag had verwacht. “Misschien is dit wel gewoon waar we staan maar het verkeer dat ik tegenkwam hielp ook zeker niet mee. Het zal morgen een zware dag worden maar we hebben nog genoeg tijd om ons te verbeteren.”

Giovinazzi heeft aangegeven net te snel te hebben gewild. Daardoor maakte de Italiaan een foutje met als gevolg geen verbetering van zijn tijd. “Ik wist dat ik echt iets speciaal moest doen en achteraf heeft het niet gewerkt. Hopelijk kunnen we in de race een aantal plaatsen opschuiven.”

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden