Alfa Romeo niet naar Haas, mogelijk naar WEC

door Patrick Wuite
Alfa Romeo baan Austin 2023

Alfa Romeo wordt niet de nieuwe titelsponsor van Haas. Dat vertelt de directeur van Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato aan Autosport. Het Italiaanse automerk wil graag met een team uit het World Endurance Championship gaan samen werken. Dit gaat mogelijk om Peugot.

Door toenmalig Ferrari-president Sergio Marchionne kwam Alfa Romeo in 2018 terug in de Formule 1 als titelsponsor van het toen noodlijdende team van Sauber. Het team zat financieel en sportief gezien in zwaar weer, maar krabbelde in 2018 onder leiding van Frédéric Vasseur op. De resultaten werden beter en Alfa Romeo Sauber was niet langer de hekkensluiter van de Formule 1. Door de komst van Audi in 2026 nam Alfa Romeo in Abu Dhabi afscheid van het team en gaat de Zwitserse renstal tot 2026 door het leven als Sauber. 

Dit leidde tot de nodige geruchten over de toekomst van Alfa Romeo in de Formule 1. Er zou sprake zijn dat Alfa Romeo de nieuwe titelsponsor van Haas zou worden, maar dat gaat niet gebeuren, vertelt Jean-Philippe Imparato, de directeur van Alfa Romeo. "We waren niet geïnteresseerd in een soortgelijke deal als bij Sauber. Wij zouden dan puur een sticker worden op het bodywork van de auto. Dat wilden we niet meer en dus hebben we besloten om elders te kijken", vertelt de directeur van het automerk aan Autosport.

Alfa Romeo sprintrace Brazilië 2023

De toekomst van Alfa Romeo ligt nu mogelijk in het World Endurance Championship. "Aangezien we al in de Formule E zitten, kijken we nu naar de WEC. Een samenwerking met Peugot sluiten wij niet uit, al kunnen we nog niks bevestigen", aldus Imparato.

Lees ook: Bram Moszkowicz en Rick Winkelman te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Daniel Ricciardo 'herboren' na terugkeer in F1

Lees ook: Ferrari-teambaas Fred Vasseur: We waren dit jaar te optimistisch

 

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden