Alfa Romeo niet tevreden na slecht resultaat in sprintrace Brazilië

Alfa Romeo sprintrace Brazilië 2023

De coureurs van Alfa Romeo zijn niet tevreden na een slecht resultaat tijdens de sprintrace. Valtteri Bottas kwam als negentiende over de streep en Guanyu Zhou als zeventiende. Beiden klagen over de pace van de Alfa Romeo.

De coureurs van Alfa Romeo zijn niet tevreden met het behaalde resultaat tijdens de sprintrace in São Paulo. Valtteri Bottas is als negentiende gefinisht en Guanyu Zhou als zeventiende. Beiden zijn niet tevreden over de pace van de auto, al ziet Guanyu Zhou ook de positieve kanten in. Zo kon hij gevechten aan met de coureurs om hem heen. 

Geen pace

Valtteri Bottas voelde zich niet fantastisch op de baan, dit kwam mede door het gebrek aan pace vanuit de auto. Volgens Bottas is het baan specifiek waar de auto minder goed loopt. "Het voelde niet fantastisch op de baan. Zeker tegen het einde van de sprint had ik geen pace meer. Het voelt baan specifiek waarom de auto minder goed loopt", aldus Bottas tegenover F1.com. Ook had de Fin moeite met het onder controle houden van de temperatuur van zijn banden. Ze raakten al snel oververhit. Hij hoopt dan ook dat de baantemperatuur tijdens de race lager ligt. "We glijden veel en de banden raken snel oververhit. Ik hoop dan ook dat de temperatuur iets lager ligt tijdens de race."

Gevechten

Ondanks dat Guanyu Zhou zeventiende is geworden ziet hij ook positieve stappen. Zo kon hij het gevecht aangaan met de coureurs om hem heen. "Het was oké, zeker vergeleken met de coureurs om ons heen. We zijn niet snel genoeg voor de top tien, maar we kunnen zeker het gevecht aan gaan met de coureurs om ons heen", vertelt Zhou. In het begin zat de Chinese coureur vast in een DRS-trein, maar uiteindelijk wist hij daaruit te komen. "Ik zat heel lang vast in de DRS-trein, uiteindelijk konden we wel wat plekken pakken", aldus de coureur van Alfa Romeo. Ondanks dat hij positief kan zijn, ziet hij ook in dat het team hard moet werken. Ze zullen tijdens de race dan ook alles moeten maximaliseren. "We zullen moeten maximaliseren wat we hebben. Het is een heel lastig weekend voor het team."

Lees ook: AlphaTauri positief na goede sprintrace in São Paulo

Lees ook: Aston Martin-coureurs optimistisch over kansen tijdens race in Brazilië

Lees ook: Ferrari-coureurs: Hopen dat de auto beter is in de race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden