Alfa Romeo Racing onthult C41 voor F1-seizoen 2021

alfa-romeo-launch

Alfa Romeo Racing heeft de nieuwe bolide voor het Formule 1-seizoen van 2021 onthuld. De C41 werd maandagmiddag in Warschau voor het eerst getoond.

Het team uit Hinwil is na McLaren en AlphaTauri het derde team dat zijn nieuwe wagen presenteert. Bij de onthulling waren coureurs Kimi Raïkkönen, Antonio Giovinazzi en Robert Kubica aanwezig. Ook teambaas Frédéric Vasseur en technisch directeur Jan Monchaux waren van de partij. Het Zwitserse team behoudt de rood-witte kleuren, maar heeft het design wel degelijk veranderd.

ARRO_2021_C41_3.4_Front_Right_Driver-667x500
Foto: Alfa Romeo Racing ORLEN

''Over twee weken in Bahrein zullen we weten waar we staan”, zei Vasseur. “Iedereen staat te popelen om te beginnen. Ook al was het maar een korte winterstop, voor mij duurde het veel te lang.''

Coureurs

Räikkönen en Giovinazzi zijn in 2021 voor het derde jaar op rij teamgenoten bij Alfa Romeo Racing. Afgelopen seizoen eindigde de coureurs respectievelijk als zestiende en zeventiende in het kampioenschap. In het constructeurskampioenschap stond Alfa Romeo Racing achtste.

Beide coureurs hopen dat de nieuwe wagen sneller is dan die van vorig jaar. ''Het is altijd fijn om de nieuwe auto te zien'', vertelde Räikkönen. ''Hopelijk doen we het beter dan vorig jaar.'' Giovinazzi was onder de indruk van de nieuwe livery. ''Dit is de mooiste van de drie auto’s sinds ik hier ben. Ik hoop dat dit ook de snelste is.''

https://twitter.com/alfaromeoracing/status/1363809768159272960?s=20

Lees ook: Scuderia AlphaTauri onthult de nieuwe AT02

Lees ook: Giovinazzi droomt nog steeds van Ferrari-zitje

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden