Alonso: "Ervaring alleen is niet genoeg, geluk heb je ook nodig"

Alonso-alpine-2021-frankrijk

Fernando Alonso reed in Turkije zijn beste kwalificatie tot nu toe. De Spanjaar zal wegens de gridstraf van Lewis Hamilton als vijfde starten. Alonso is goed te spreken over zijn prestaties op het circuit van Istanbul Park en hij vertelde tegenover Ziggo Sport waarom dat het geval is.

"Dit was mijn beste kwalificatie tot nu toe dit jaar", begon Alonso. "We starten vanaf de vijfde plek vanwege de gridstraf van Hamilton. We hebben het goed gedaan." De auto presteerde volgens de Spanjaard snel op een goed niveau. "We hebben onze tijd in Q2 op de mediums neergezet, dus ik ben blij met hoe het gegaan is. De punten worden na afloop van de race pas verdeeld en niet na afloop van de kwalificatie."

Even was het nog onzeker of de Alpine-coureur daadwerkelijk als vijfde de race zou mogen starten. Hij was under investigation voor het negeren van dubbel geel tijdens de kwalificatie. Na een bezoekje aan de stewards werd echter besloten om de Spanjaard geen straf te geven.

Fernando Alonso / Alpine F1 / Bakoe / Azerbeidzjan / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Wat betreft zijn sterke kwalificatie stelt Jack Plooij dat de vele jaren aan ervaring die Alonso heeft, hem weleens geholpen kunnen hebben in de tricky omstandigheden waar de coureurs mee te maken kregen. Alonso zelf ziet dat iets anders. "Met deze omstandigheden kun je niet alles afschuiven op ervaring, want geluk hebben is ook belangrijk. Je kunt van hero naar zero gaan in één bocht tijd."

"Start op een vochtige baan maakt alles leuker"

Als het aan Alonso ligt, mag het de ochtend voorafgaand aan de race nog wel even regenen. Hij stelt dat de coureurs tijdens de kwalificatie gezien hebben hoe lang het duurt tot de baan opgedroogd is. "Het kan zijn dat we de race dan starten op een vochtige baan, dat maakt alles een stuk leuker."

Lees ook: Valtteri Bottas: “Ga me focussen op mijn eigen race”

Lees ook: Lando Norris: “Lewis zal mij snel inhalen”

Lees ook: Gefrustreerde Latifi mist Q2 door tekort aan brandstof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden