Alonso: "F1-auto's niet gemaakt voor kombochten"

fernando-alonso

Fernando Alonso denkt dat de huidige Formule 1-auto's niet gemaakt zijn voor de kombochten in Zandvoort. Omdat er geen DRS-zone is in de laatste kombocht, denkt Alonso dat het moeilijker is om in te halen tijdens de Grand Prix van Nederland.

Na de grote verbouwing van het circuit van Zandvoort zijn de grootste aanpassingen de twee kombochten. Geen enkel ander circuit op de Formule 1-kalender heeft zo'n banking, waardoor het de vraag is of de auto's het wel aankunnen. Fernando Alonso liet aan Motorsport.com weten dat hij zijn twijfels heeft over de kombochten. Hij denkt namelijk dat de twee bochten invloed hebben op het aantal inhaalacties.

jm2129jy264-700x467
Foto: Alpine Media Pool

Bandenvoordeel

Volgens Alonso zit de sleutel in de omgang met de banden. "Je hebt een groot voordeel nodig qua banden om in de laatste bocht dichtbij te komen. De banking was bedoeld voor DRS, maar dat gaat nu niet door. De run naar de eerste bocht is nu eigenlijk iets te kort om iets uit te richten." Ook is Alonso erg benieuwd naar de invloed van de bochten op de auto's. "Ik denk dat het interessant wordt om te zien hoe de auto's zich gedragen in deze bochten, omdat ze er natuurlijk niet voor gemaakt zijn. Dat heeft te maken met de onderkant van de vloer en de voorvleugels. Laten we bij de trainingen kijken hoe iedereen ervoor staat."

Lees ook: LIVE: VT2 Grand Prix van Nederland

Lees ook: Mol: “GP in Zandvoort te danken aan Nederlandse fans”

Lees ook: Coureurs doen oproep: “Gebruik minder oranje rook”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen