Alonso: "FIA moet zich richten op handhaven track limits"

door Jacobine van den Berg
jm2104ju561

Fernando Alonso vindt dat de prioriteiten van de wedstrijdleiding in de Formule 1 anders zouden moeten komen te liggen. Max Verstappen kreeg een waarschuwing voor het maken van een burn-out na de finish van de Grand Prix van Stiermarken, terwijl de stewards niet optraden voor track limits in de eerste bocht van de Red Bull Ring.

Michael Masi gaf Verstappen te kennen dat zulke burn-outs niet toegestaan zijn en in het vervolg niet getolereerd worden. Hoewel de Nederlander zelf aangaf begrip op te kunnen brengen voor het standpunt, is Alonso van mening dat het juist ook wel iets moois heeft en dat de FIA niet zo moet zeuren en zich met andere belangrijkere zaken zou moeten bezighouden.

"Ik hou ervan als je jezelf kunt zijn, en deze burn-out vond ik leuk om naar te kijken. Hetzelfde geldt soms voor de donuts na de race in Abu Dhabi. Ik denk dat de fans dat leuk vinden, en je ziet veel video's van die momenten met name op social media. Dus de fans vinden dat leuk", aldus de tweevoudig wereldkampioen in de persconferentie tegen onder meer Autosport.com.

Handhaven track limits

Volgens Alonso moet de FIA strenger zijn in het handhaven van de track limits in bocht 1. "Ik was de enige die daar een move maakte bij de start (afgelopen weekend red.), en de twee auto's die ik inhaalde, misten beide bocht 1 en kwamen voor mij uit. Daar hoorden we niks over, dus er zijn dingen die we vanuit het oogpunt van de fans zeker kunnen verbeteren."

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Oostenrijk

Lees ook: George Russell: “Ik was sneller dan Alonso”

Lees ook: Hamilton zit vaker in simulator na overwinningen Red Bull

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen