Alonso: "Goed weekend, maar kwalificaties moeten beter"

afd6-9ed3-9483-4dd19cd1227d_540d61562b0e871adc403dc6cfd11d3557302b8a

Fernando Alonso finishte als achtste tijdens de Grand Prix van Portugal. De Spanjaard was erg tevreden over zijn prestaties en denkt dat het team vooruitgang heeft geboekt.

"De auto was het hele weekend goed. We waren snel in de trainingen en de race was ook goed", vertelt Alonso tegen Formula 1. Tijdens de kwalificatie ging het wat minder goed voor de Spanjaard. Hij kwalificeerde zich als dertiende. "Het is voor ons een raadsel wat er misging. Ik had geen grip en voelde me niet comfortabel, maar over het hele weekend gezien ben ik erg tevreden."

Fernando Alonso / Alpine F1 / Portimão / Portugal / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Vooruitgang

Volgens Alonso heeft Alpine vooruitgang geboekt. "We hebben gevochten met een Ferrari en een McLaren. Dat was ondenkbaar tijdens de afgelopen races. Ik ben dankbaar voor het team, want ik denk dat we een flinke stap hebben gezet", zegt Alonso. De veteraan is wel kritisch op zichzelf. "De kwalificatie is op dit moment wel mijn zwakte", vindt Alonso. "In Barcelona en Monaco is de kwalificatie de sleutel naar succes, dus daar moet ik nog wel aan werken."

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Portugal, de race

Lees ook: Olav Mol: “Tactisch steekspel tussen Mercedes en Red Bull”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Weet niet waarom ik de snelheid niet had”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden