Alonso: "Hamilton ophouden was belangrijk voor Verstappen"

jm2101au516

Fernando Alonso was de held van de dag in Budapest. De Spanjaard kende zijn beste race sinds zijn comeback in de Formule 1 dit seizoen. De Spanjaard wist lange tijd Lewis Hamilton achter zich te houden en zorgde daardoor dat teamgenoot Esteban Ocon makkelijker de overwinning kon behalen. Na de race verklaarde hij ook Max Verstappen een gunst te hebben gedaan.

Alonso liet na de Grand Prix van Hongarije weten dat het gevecht met Hamilton voor hem lastig en stressvol was, maar dat het belangrijk was voor teamgenoot Ocon om de race te winnen. "Hamilton kwam er snel aan, maar het was ook belangrijk voor Max, dus ik heb mijn best gedaan", vertelde de Spanjaard lachend bij Jack Plooij voor de microfoon.

Fernando Alonso / Lewis Hamilton / Alpine / Mercedes / Hongarije / Budapest / 2021
Foto: Alpine Media Pool

Het snelheidsvoordeel was erg groot voor Hamilton liet de tweevoudig wereldkampioen weten. "Elke ronde die we hem achter ons hielden was een klein wonder." Het was het beste resultaat voor Alonso in 2021, maar het team heeft wel geluk gehad geeft hij aan. "Het was een gelukje bij de eerste start, maar we hadden de afgelopen races ook heel vaak niet het geluk aan onze zijde, dus was dit ons moment."

Held van de dag

Niet alleen voor teamgenoot Ocon en Verstappen was Alonso de 'held van de dag'. De Formule 1-fans benoemden de Spanjaard tot Driver of the Day. Na de race werd de Spanjaard, zoals dit seizoen gebruikelijk is, aangesproken over de boardradio als winnaar van deze kijkerspoll. "Niet slecht voor een oude man", klonk het over de boardradio richting Alonso, die de race uiteindelijk als vijfde wist af te sluiten.

Op de vraag van Plooij of Alonso nog bang is voor een straf voor het verdedigen van Hamilton liet Alonso weten zich geen zorgen te maken. "Hij (Hamilton red.) klaagt altijd, ik heb niks van de FIA gehoord, dus het zal wel goed zijn."

Lees ook: Esteban Ocon euforisch na behalen eerste F1-overwinning

Lees ook: Bottas en Stroll krijgen vijf plekken gridstraf voor GP België

Lees ook: Lewis Hamilton: “Heb alles gegeven”

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen