Alonso klaar voor terugkeer volgens Flavio Briatore

DMRvNTLX0AYS2-x

Fernando Alonso is helemaal klaar voor een een terugkeer in de Formule 1, dat zegt zijn manager Flavio Briatore. Een jaar tussenuit heeft hem goed gedaan.

"Fernando is gemotiveerd. Een jaar uit de Formule 1 heeft hem goed gedaan. Hij heeft hemzelf detoxed, is rustiger geworden en is klaar voor een terugkeer", aldus de voormalig teambaas van Benetton en Renault tegen Gazetta dello Sport. Briatore en Alonso kenden gezamenlijke successen met wereldtitels bij Renault in 2005 en 2006.

'Het is goed dat Ferrari alles op Leclerc zet'

Briatore vindt dat Ferrari er goed aan heeft gedaan om Carlos Sainz aan te trekken in de plaats van Sebastian Vettel. "In de F1 gaat het altijd om het winnende recept. Je moet een coureur hebben die geconcentreerd is op het wereldkampioenschap en een ander die punten pakt, die ze wegkaapt van rivalen."

"Sainz is een goede coureur. Hij had een goed seizoen in 2019 gekeken naar de auto die hij had. De situatie is helder voor mij. Ferrari zet alles op Leclerc en dat is goed, omdat hij een toekomstige ster is. Lijkt hij op Alonso en Schumacher? Je pikt de goede coureurs er zo uit."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden