Alonso leert van teamgenoot Van der Zande: 'Best raar idee'

DxdulYFVAAECUdv

Renger van der Zande jaagt komend weekend met teamgenoten Fernando Alonso en Kamui Kobayashi op een Rolex, de prijs die je pakt als je de 24 uur van Daytona wint. De 32-jarige Nederlander leert van de voormalig Formule 1-coureurs, maar brengt het tweetal zelf ook dingen bij.

"Werken met Fernando en Kamui geeft een leuke dynamiek binnen het team", zegt Van der Zande in Formule 1 aan tafel, de podcast van Grand Prix Radio.

"Het scheelt natuurlijk dat zij al meedoen in het WEC, dus wat betreft hoef je ze niet veel uit te leggen. De Amerikaanse regels waar zij komend weekend mee te maken krijgen zijn wel weer helemaal anders, maar ze stellen zich heel leergierig op. Dat is best raar als je zoals ik al heel lang naar Fernando en Kamui hebt kunnen kijken in Formule 1. Opeens moet je ze bijbrengen hoe het Amerikaanse racen werkt."

Van der Zande merkt dat Alonso en Koboyashi gelouterde professionals zijn die in de top van de autosport hebben gepresteerd. "Qua snelle rondjes rijden hoef je ze echt niks te leren. Het is superleuk om met hun samen te werken en ze brengen ook weer andere informatie naar zo'n team."

"Afgelopen jaren hebben we bijvoorbeeld op Contintental-banden gereden en nu stappen we over op Michelin. Zij hebben ervaring met verschillende bandensoorten vanuit de Formule 1, maar ook vanuit het WEC. Daar hebben ze bruikbare tips over gegeven en ons verteld hoe we daar van kunnen profiteren. Dat is erg tof."

De 24 uur van Daytona gaat zaterdag om 20.35 uur (Nederlandse tijd) van start.

Beluister hier de volledige aflevering van F1 aan tafel:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden