Alonso over P3: "Heb hier zo lang op gewacht!"

jm2121no342

Fernando Alonso heeft het geflikt! De Spanjaard reed een ijzersterke race in Qatar en zijn harde werken werd beloond met een derde plek. Voor het eerst sinds 2014 staat Alonso weer op het podium. Een moment dat hem en het team van Alpine nog lang bij zal blijven. 

"Ongelooflijk... zeven jaar geleden, maar het is ons gelukt", begon Alonso na afloop bij het podiuminterview van Formula 1. "We zaten er al een aantal races dichtbij, maar niet genoeg. Sotsji was onze vorige kans." De Spanjaard startte de race als derde en had gehoopt dat hij op de softs Lewis Hamilton op de mediums meteen bij de start in zou kunnen halen. Dat lukte echter niet. "Ik dacht na de eerste ronde de leiding te hebben doordat ik op de rode band Lewis kon pakken, maar dat lukte niet."

"Esteban moet verdedigen als een leeuw!"

De Spanjaard reed even rond op de tweede plek, maar zag al snel de Red Bull van Max Verstappen aan zich voorbij gaan. De rest van de race verliep zonder al te veel problemen voor de Alpine-coureur, tot hij te horen kreeg dat Sergio Pérez steeds dichterbij kwam. "Zeg tegen Esteban dat hij moet verdedigen als een leeuw!", riep Alonso over de boordradio naar zijn team. Ocon deed op zijn beurt alles wat hij kon om de Mexicaan achter zich te houden, maar Pérez was gewoon sneller.

"Team verdient dit"

Alonso had echter geluk want een virtual safety car zorgde ervoor dat hij met zekerheid zijn derde plek mocht houden. In de laatste ronde toen de virtual safety car ingetrokken werd, reed de Mexicaan op nog maar 2,5 seconden van de Spanjaard. "Met Checo was het heel close aan het einde van de race. Ik ben erg blij voor het team. Esteban heeft P5, dus het is een goede dag voor ons. Het team was fantastisch, de pitstop was goed, de betrouwbaarheid van de auto is goed... ze verdienen het!"

Op de vraag of Alonso geniet van zijn terugkeer in de Formule 1, heeft hij een heel duidelijk antwoord: "Ja, ik heb hier zo lang op gewacht, dus ik ben heel blij!"

Lees ook: Max Verstappen: “Wordt een spannend gevecht tot het einde”

Lees ook: Hamilton wint GP van Qatar voor Verstappen en Alonso

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Qatar VT3 en kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden