Alonso vindt dat hij en McLaren plaats in top 30 niet verdienden

Alaonso

Fernando Alonso keek met een realistische blik terug op de kwalificatie voor de Indy 500. De Spanjaard eindigde in zijn McLaren zaterdag als 31e, terwijl een plek in de top 30 nodig was om een startbewijs voor de befaamde Amerikaanse race te bemachtigen.

"We waren gewoon niet snel genoeg", stelde Alonso tegenover Amerikaanse media. "Zo simpel is het. We hebben gekregen wat we verdienden en op dit moment verdienen we het niet om in de top dertig te staan."

Alonso krijgt zondag (18.00 uur Nederlandse tijd) een ultieme kans om zich alsnog te kwalificeren. Samen met de vijf langzaamste coureurs van de kwalificatie moet hij in een alles-of-niets-poging een van de resterende drie startbewijzen zien te veroveren.

"Hopelijk gaat ons dat lukken, maar het zal een hele klus worden. Als het ons niet lukt dan hebben we het ook niet verdiend. Het is een moeilijk moment voor het team, maar het is zaak dat we voor nu rustig blijven en niet in paniek raken. We gaan er alles aan doen om het alsnog te halen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden