SI202110230384_hires_jpeg_24bit_rgb

De mannen van AlphaTauri kennen tot nu toe een uitdagend raceweekend in de Verenigde Staten. Op het Circuit of The Americas hebben Yuki Tsunoda en Pierre Gasly het wat lastiger dan op andere banen. Ze zijn dan ook best tevreden met de tijden die ze hebben neergezet tijdens de kwalificatie. Tsunoda zal de Grand Prix van Amerika als tiende starten en Gasly vangt de race aan vanaf de achtste plek. 

"Ik had verwacht dat het moeilijk zou zijn om door te gaan naar Q2", begint Tsunoda tegenover Ziggo Sport na afloop van de kwalificatie. De jonge Japanner had tijdens de derde vrije training een pace die hem niet verder bracht dan de achttiende tijd, niet heel best dus. De kwalificatie verliep gelukkig een stuk beter voor Tsunoda, maar hij heeft in Q2 zijn snelste tijd wel op de softs gereden, waardoor hij de race ook op soft moet starten.

Tsunoda: "Moet meer tijd winnen ten opzichte van mijn teamgenoot"

Dat terzijde richt de AlphaTauri-coureur zich vooral op zijn teamgenoot Gasly, die hij momenteel als grootste concurrent ziet. "Het was een goede kwalificatie, maar vergeleken met mijn teamgenoot moet ik nog steeds een paar tiende vinden. Voor de toekomst moeten we daar zeker naar kijken, maar op dit moment ben ik best tevreden."

Over zijn teamgenoot gesproken, Pierre Gasly is ook best tevreden met zijn kwalificatie. "Eerlijk gezegd denk ik dat we best tevreden mogen zijn, want we hebben alleen de vier topteams (McLaren, Ferrari, Mercedes en Red Bull) voor ons", legt Gasly uit tegenover Ziggo Sport. De Fransman erkent dat het team het wat moeilijker heeft dit weekend in Amerika vergeleken met de andere teams. "Tijdens de kwalificatie hadden we niet de snelheid om te vechten met de McLarens en de Ferrari's."

Pierre Gasly / AlphaTauri / COTA / Circuit of The Americas / Amerika / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox/Getty Images)

Gasly: "Hebben goede stappen gezet vergeleken met vrijdag"

Gasly heeft echter een beetje geluk: door de gridstraf van Valtteri Bottas schuift hij een plekje naar voren en zal hij de race als achtste starten. "Ik denk dat we best tevreden mogen zijn met onze kwalificatie, we hebben goede stappen gezet vergeleken met vrijdag en door de penalty van Bottas starten we als achtste wat een goede startpositie is." Als het gaat om de strategie voor de race, weet de AlphaTauri-coureur nog niet precies wat het plan is. "Wat betreft de strategie moeten we eerst maar eens kijken hoe het gaat bij de start. We weten dat het krap zal worden tussen een één- en een tweestopper. We hebben ons gekwalificeerd op mediums dus dat geeft ons alle mogelijkheden, we zullen het zien tijdens de race."

Lees ook: Hülkenberg: “Formule 1 gaat niet lukken, IndyCar interessant”

Lees ook: Toto Wolff geeft problemen Mercedes-motor toe

Lees ook: Max Verstappen blij met pole: “Niet verwacht”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden