AlphaTauri: Gasly versus Tsunoda

door Zus Veldkamp
Premium update
AlphaTauri Austin 2022
Premium update

Nu het Formule 1 seizoen van 2022 erop zit is het tijd om te gaan kijken naar de onderlinge resultaten. In dit artikel komen de teamgenoten van AlphaTauri, Pierre Gasly en Yuki Tsunoda, aan bod. Wie heeft dit seizoen de beste prestaties neergezet? Grand Prix Radio zet het op een rijtje.

De openingsrace in Bahrein begon voor, voornamelijk Pierre Gasly, niet geweldig. In de 46ste ronde vatte de auto van de Fransman vlam, waardoor hij de race moest staken. Teamgenoot Yuki Tsunoda wist het beter te doen, hij wist punten mee naar huis te nemen. Toch beloofde die punten niet veel goeds voor het team. De AlphaTauri wist niet mee te komen met de teams om zich heen, wat resulteerde in een negende plek in het constructeurskampioenschap. Beide coureurs moesten het vooral doen met finishes buiten de punten. Het hoogtepunt van het seizoen van AlphaTauri was de bromance tussen de teamgenoten. Wie van de twee wist het beste resultaat te behalen?

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden