AlphaTauri gebrand op goed weekend Oostenrijk

SI202106210036_hires_jpeg_24bit_rgb

Voor zowel Red Bull als voor AlphaTauri zijn de Grand Prix van Stiermarken en de Grand Prix van Oostenrijk een thuiswedstrijd. AlphaTauri-coureurs Pierre Gasly en Yuki Tsunoda kijken er in ieder geval naar uit. 

"Voor mij is het weer een circuit waar ik al een keer gereden heb," zegt Tsunoda. In de Formule 2 afgelopen jaar behaalde hij pole position en eindigde hij als tweede. Die gedachte geeft hem zelfvertrouwen, maar denkt wel dat het anders gaat zijn in zijn Formule 1-auto. Hij wil daarom de vrije trainingen gebruiken om zo zijn tempo op te bouwen voor de kwalificatie. "Ik geniet van het rijden op dit circuit omdat de meeste bochten op hoge snelheid worden gereden. Het is een uitdagend circuit, met name de kwalificatie die je meestal snel en vlug rijdt."

De Japanner kijkt uit naar de race en het circuit: "Ik ben fit genoeg voor de races. Het gaat belangrijk worden voor de Red Bull familie en ik kan niet wachten om voor publiek te rijden."

Pierre Gasly / AlphaTauri / Oostenrijk / 2021
Foto: Red Bull Content Pool

'Double-header ideaal voor het optimaliseren van de auto'

Ook teamgenoot Pierre Gasly heeft zin in de races op de Red Bull Ring. Hij geeft aan dat er veel verwacht wordt van zowel het Red Bull team als zijn eigen team. "Het zijn twee belangrijke races voor ons en ik hoop dat we op een sterke manier blijven presteren, zoals we tot nu toe hebben gedaan." Behalve in de openingsrace heeft de Fransman in elke race punten gescoord met als hoogtepunt weer een podiumplaats.

Ook hij kijkt uit naar de double-header. Hij zegt dat het een ideale gelegenheid is om de auto te verbeteren. Hierdoor ontdekken de coureurs ook hoe ze op de ideale limiet kunnen rijden. Dat betekent volgens hem ook dat de tijden in de kwalificatie dicht bij elkaar gaan zitten, wat Tsunoda ook aangeeft. Ook blikt Gasly vooruit op de Grand Prix van Oostenrijk: "Net als vorig jaar zal Pirelli verschillende bandenkeuzes leveren voor de tweede race. Ik vind dat een goed idee, om ervoor te zorgen dat er iets verandert. Dat zal in ieder geval een nieuwe factor zijn voor het tweede weekend daar."

Lees ook: Helmut Marko: “Pérez doet het nu beter dan Bottas”

Lees ook: Bleekemolen: “Het zal om honderdsten gaan in Oostenrijk”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden