AlphaTauri maakt vanaf 2021 gebruik van Red Bull windtunnel

Horner-spaanse-gp

AlphaTauri gaat vanaf 2021 gebruik maken van de windtunnel van Red Bull. Christian Horner hoopt dat zusterteam AlphaTauri hiervan gaat profiteren.

Vanaf volgend jaar mogen de Formule 1-teams minder gebruik maken van hun windtunnels. Hierdoor komt er testtijd vrij in de windtunnel van Red Bull. Deze testtijd zal vanaf 2021 gebruikt gaan worden door zusterteam AlphaTauri. Christian Horner, teambaas van Red Bull, heeft aangegeven dat hij AlphaTauri niet meer als een juniorenteam maar meer als een zusterteam ziet. Het delen van de windtunnel is volgens de Brit een volgende stap in deze ontwikkeling.

"AlphaTauri is natuurlijk een team dat sinds dit jaar een andere naam draagt. Ik denk dat hun ambities verder reiken dan die van Toro Rosso", vertelt Horner. "We hebben een samenwerkingsproject waarbij we binnen de reglementen blijven. Het delen van de windtunnel zal bijvoorbeeld volgend jaar voor het eerst gebeuren, wat financieel gezien volkomen logisch is. De middelen die we gebruiken, de modelafmeting, AlphaTauri zal dezelfde uitrusting en windtunnel gebruiken en dat zal hen hopelijk helpen bij de ontwikkeling, vooral nu de auto van 2022 zo'n belangrijke verandering is", aldus Horner.

Franz Tost, de teambaas van AlphaTauri, noemt de verandering positief, en ziet voordelen in de samenwerking. "Momenteel zijn wij het enige team dat een 50-procent-windtunnel gebruikt. Bedford (de plaats waar de windtunnel van Red Bull staat Red.) heeft een 60-procent-windtunnel. Dat zal ons natuurlijk voordeel opleveren, omdat je veel betrouwbaarder metingen kunt doen", legt Tost uit. "Door het samenwerkingsproject hebben we de laatste jaren behoorlijk succesvol geld bespaard en de prestaties verbeterd. Dit komt doordat Red Bull Technology van een zeer hoog technisch niveau is."

Tost denkt, net als Horner, dat AlphaTauri niet meer het juniorenteam van Red Bull is. "Ik denk dat het team de afgelopen jaren volwassen is geworden. We hebben betere prestaties laten zien, de auto is betrouwbaarder, de samenwerking met Red Bull Technology is zeer positief, en het levert ons veel voordelen op terwijl we binnen de regels blijven. We zijn de merkambassadeur van AlphaTauri en daarom moeten we goede prestaties leveren, we moeten er zijn, want anders heeft het geen zin voor AlphaTauri om in de Formule 1 te zitten", aldus de Oostenrijker.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden