AlphaTauri in Qatar met beide coureurs in Q3

SI202111190285_hires_jpeg_24bit_rgb

Het team van AlphaTauri heeft het na de kwalificatie van de Grand Prix van Qatat goed voor elkaar. Zowel Pierre Gasly als Yuki Tsunoda wisten zich in de top tien te kwalificeren. Toch was er aan het einde van de kwalificatie een domper voor het team uit Faenza, want het eindigde met een lekke band voor Gasly. Na afloop liet de Fransman weten dat P3 er misschien wel in had gezeten.

AlphaTauri staat in de strijd om het constructeurskampioenschap gelijk met Alpine qua punten. Het is belangrijk voor het Italiaanse team om zo veel mogelijk punten te pakken in de laatste drie races. In Qatar zat het team er op de vrijdag al goed bij. Op zaterdag wisten ze die lijn door te zetten, ondanks schade en een lekke band voor Gasly in zijn laatste ronde. Yuki Tsunoda mag de Grand Prix van Qatar als achtste aanvangen. Teamgenoot Gasly start iets verder naar voren, de Fransman mag vanaf P4 komen.

Goed maar niet perfect

Volgens Tsunoda was de kwalificatie goed, maar nog niet perfect, zo liet hij na afloop van de kwalificatie weten tegenover Ziggo Sport. “De achtste plaats is zeker geen slechte uitgangspositie. Ik kijk al uit naar de race.” De Japanner verwacht dat het een spannende race zal worden. Mede door de strijd om de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. “We gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden en dan zullen we zien wat er gaat gebeuren.”

Pierre Gasly / AlphaTauri / Grand Prix van Qatar / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron / Getty Images)

Derde plaats was mogelijk

Ook Gasly is zeer tevreden met zijn resultaat. De Fransman reed echter in zijn laatste ronde schade op de kerbstones. “Ik snap niet precies hoe ik de hele voorvleugel kon verliezen. Maar uiteindelijk gaat het om het resultaat en dat was goed.” Gasly liet zelfs weten tegenover Ziggo Sport dat een plaats bij de beste drie er ook nog in zat. “Ik was met een verbetering bezig, ik had Bottas kunnen pakken.” Het doel voor zondagmiddag is simpel. “We gaan voor veel punten.”

Lees ook: Max Verstappen: “Gat naar Lewis was té groot”

Lees ook: Lewis Hamilton: “De laatste ronde was geweldig”

Lees ook: Bottas over race Qatar: “Wordt twee tegen één”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen