Teambaas Tost verwacht fantastische races Tsunoda

SI202102180165_hires_jpeg_24bit_rgb

AlphaTauri-teambaas Franz Tost zegt in een interview met RaceFans.net dat hij  fantastische races verwacht van Yuki Tsunoda in 2021. Tsunoda maakt komend seizoen zijn Formule 1-debuut bij het team van AlphaTauri.

Vorig seizoen reed Tsunoda nog voor het team van Carlin in de Formule 2. Hij eindigde als derde in het kampioenschap en was de hoogst geklasseerde debutant. Nu wordt hij de eerste Formule 1-coureur die geboren is in de 21ste eeuw.

"We verwachten dat zijn leercurve behoorlijk steil zal zijn, dus hij zou vrij snel een goede prestatie moeten kunnen leveren", zegt Tost. Hij verwacht echter niet dat Tsunoda meteen foutloos zal zijn. "Natuurlijk zal hij crashen dat is een deel van het leerproces. Zijn manier van remmen, de controle over de wagen en snelheid in vlugge bochten zijn uitermate goed. Als hij zijn leerproces doorzet, net als tijdens de tests in Abu Dhabi en Imola afgelopen jaar, denk ik dat we fantastische races zullen zien."

SI202102190123_hires_jpeg_24bit_rgb-333x500
© Red Bull Content Pool

Pierre Gasly

Pierre Gasly is in 2021 de teamgenoot van Tsunoda. De Fransman behaalde vorig jaar tijdens de Grand Prix van Italië zijn eerste overwinning in de Formule 1. "Pierre is een erg getalenteerde coureur en hij heeft nu ook de ervaring die nodig is om de leider van het team te zijn. Alle coureurs vergelijken zichzelf met hun teamgenoot, dus hoe beter de teamgenoot, hoe harder je werkt om jezelf te verbeteren. Yuki kan op alle gebieden veel leren van Pierre, bijvoorbeeld als je de rondetijden en de afstelling van de auto vergelijkt. Dit is allemaal heel belangrijk, zeker op de circuits die nieuw zijn voor Yuki. Als je een sterke en ervaren teamgenoot hebt, kun je veel vergelijken, wat je eigen prestaties alleen maar ten goede komt."

Lees ook: Scuderia AlphaTauri onhult de nieuwe AT02

Lees ook: Yuki Tsunoda gaat naar AlphaTauri 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen