AlphaTauri wederom puntloos na zware wedstrijd

Tsunoda Magnussen

AlphaTauri staat na twee races nog steeds op 0 punten, al was Yuki Tsunoda afgelopen zondag wel dichtbij een punt, maar moest hij Kevin Magnussen in de slotfase van de wedstrijd laten gaan. Nyck de Vries werd na een lastige race veertiende.

Door een gelukkige timing van de Safety Car lag Yuki Tsunoda na de Safety Car-periode ineens achtste, maar lang kon hij niet genieten van deze positie. De Alpines van Pierre Gasly en Esteban Ocon namen Tsunoda binnen een paar rondes al te grazen, maar daarmee lag de kleine Japanner op koers voor één WK-punt. Maar in de slotfase van de race ging het toch mis. De banden van Tsunoda waren aan gort en dus was het voor Kevin Magnussen een koud kunstje om de AlphaTauri-coureur in te halen en daardoor geen punten voor AlphaTauri en Tsunoda. 

Zeer frustrerend noemt Tsunoda het. "Je verliest een positie met vier rondes te gaan. Het team heeft geweldig werk verricht. De snelheid op de mediums was uitstekend. Ik ben heel blij wat we dit weekend bereikt hebben, maar aan de andere kant ben ik ook zwaar teleurgesteld dat we geen punten hebben gepakt", aldus Tsunoda na afloop van de wedstrijd.

De Vries Sargeant

De Vries

Nyck de Vries kon niet vechten voor punten, werd veertiende, en steekt de hand in eigen boezem. "Het was gewoon niet goed genoeg. Ik verloor het momentum bij de start en herstart en kwam in verkeer terecht. Daardoor kwam ik een DRS-trein en was het lastig om in te halen. Aan het einde van de race was mijn pace sterk en consistent. Ik heb wel een stap in de goede richting gezet sinds Bahrein", vindt de Nederlander.

Lees ook: Ferrari-coureurs hadden betere race verwacht

Lees ook: Olav Mol en Jeroen Kreeft te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Sergio Perez: Was lastiger dan ik dacht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden