Alpine: “Bahrein heeft onze zwakheden blootgelegd”

Ocon-bahrein-alpine

Volgens Alpine-directeur Marcin Budkowski heeft de Grand Prix van Bahrein de zwakheden van de auto blootgelegd. Dat laat de Pool weten aan Motorsport.com. De Franse renstal komt met een aerodynamisch upgradepakket naar Imola. 

Tijdens de openingsrace in Bahrein is het Fernando Alonso en Esteban Ocon niet gelukt om punten te scoren. Alonso moest de strijd voortijdig staken en Ocon kwam niet verder dan de dertiende stek. Het team neemt voor het komende raceweekend een upgradepakket mee.

“We hebben een aerodynamisch upgradepakket voor Imola”

''Het raceweekend in Bahrein bevestigde enkele van de zwakke punten van ons pakket'', vertelt Budkowski. ''We werken hard om deze te verbeteren om de paar tienden van een seconde te winnen, die we momenteel missen om vooraan in het middenveld te kunnen strijden.''

Alpine gaat ook testonderdelen gebruiken om te bepalen welke kant het moet opgaan met de ontwikkeling van de bolide voor de rest van het seizoen.

“Voor deze Grand Prix gaan we een aerodynamisch upgradepakket meenemen voor de auto. Daarnaast willen we een aantal onderdelen testen om te beoordelen tijdens de training op vrijdag. Dit zal helpen bij het definiëren van verdere upgrades die gepland zijn voor de komende races.”

“We moeten dit weekend de eerste punten gaan scoren”

Fernando Alonso hoopt dat Alpine zijn pech voor het hele seizoen heeft gehad in Bahrein en dat het in Imola de eerste punten kan gaan scoren.

“Ik denk dat we zondag onze eerste punten van het seizoen moeten scoren”, zei hij. “Laten we hopen dat al onze pech voor het seizoen we in Bahrein hebben gehad. We leren nog steeds veel over de auto en ik verwacht dat de afstelling van de auto en het weer erg anders zijn dan in Bahrein'', besluit Alonso.

Lees meer:

Mercedes verwacht te langzaam te zijn op Imola en Portimao

Red Bull komt met updates voor Imola

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen