Alpine komt bij zoektocht naar klantenteam uit bij Williams

door Sander Kamphof
WilliamsF1_34925_HiRes

Williams is mogelijk het nieuwe klantenteam van Renault. Het team dat sinds dit jaar door het leven gaat als Alpine en niet meer als Renault, zag de afgelopen jaren al onder andere Red Bull en McLaren wegvallen als klantenteams. Het verlies van deze twee teams zorgt er dan ook voor dat Alpine op zoek is naar een nieuw klantenteam, Williams lijkt hiervoor een zeer geschikte kandidaat.

Vanaf 2022

Alpine hoopt op een samenwerking vanaf 2022, toch is dat nog erg onzeker omdat Williams op dit moment in een nauwe samenwerking met Mercedes verkeert. Eerder dit jaar werd namelijk bekend dat Williams vanaf 2022 niet alleen de motor, maar ook de versnellingsbak en een aantal andere componenten van het Duitse team zal gaan gebruiken.

Uitgebreide samenwerking

Het liefst wil Alpine een uitgebreidere samenwerking aangaan dan alleen met motoren. De Franse renstal heeft namelijk met Oscar Piastri, Guanyu Zhou en Christian Lundgaard zeer getalenteerde junioren onder hun hoede. Een extra 'hechte' samenwerking zal het team daarom een extra kans geven om deze talenten in de Formule 1 te laten rijden.

Lees ook: Binotto heeft volste vertrouwen in toekomst

Lees ook: Motor Haas F1 kan voorlopig nog niet worden gestart

 

 

 

door Sander Kamphof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden