Alpine: Mick Schumacher onderschatte coureur

door Patrick Wuite
Mick Schumacher auto zondag Abu Dhabi

Alpine-teambaas Bruno Famin denkt dat Mick Schumacher behoorlijk onderschat wordt door de buitenwereld. Famin denkt dat de zoon van Michael Schumacher een betere coureur is dan beweerd wordt.

Mick Schumacher reed in 2021 en 2022 voor het team van Haas. In het eerste seizoen kon hij door de matige Haas-bolide weinig potten breken en scoorde hij geen punten. In 2022 had Haas een competitievere auto en kon het Amerikaanse team met regelmaat punten pakken. Schumacher deed dit ook, pakte twaalf punten onder andere door een zesde plaats in Oostenrijk, maar schreef met regelmaat auto's af, tot ongenoegen van teambaas Günther Steiner. Dat kostte hem zijn zitje en dus bracht hij 2023 aan de zijlijn door als test- en reservecoureur van Mercedes. Komend seizoen zal hij weer die functie vervullen én is hij één van de coureurs van Alpine in het World Endurance Championship. Zijn teambaas, Bruno Famin, is onder de indruk van de jonge Duitser.

"Hij wordt onderschat", stelt Famin in gesprek met Dailysportscar. "Mick is een snelle en een goede coureur. Je moet niet vergeten dat hij kampioen is geworden in de Formule 2 en Formule 3. Hij is zeer getalenteerd. We wisten dat hij beschikbaar was en die kans konden we niet laten lopen", besluit de teambaas van het Franse automerk.

Mick Schumacher Brazilie

Lees ook: Sportief directeur Steve Nielsen vertrekt bij de FIA

Lees ook: Zak Brown komt met voorstel voor roulerende F1-kalender

Lees ook: Sauber en Williams onthullen plannen voor lancering van 2024-seizoen

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden