Amber Brantsen naar Viaplay voor presentatie F1-uitzendingen

door Jacobine van den Berg
Amber-Brantsen-feb-2020-fotocredit-Jeannette-Huisman-12

Amber Brantsen gaat aan de slag bij Viaplay, zo meldt zij zelf op haar website en haar sociale media kanalen. Brantsen zal de uitzendingen rondom de Formule 1 gaan presenteren op de gloednieuwe streamingsdienst die de rechten vanaf 2022 in handen heeft. Welke analisten bij de zender zullen aansluiten, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Momenteel wordt de Formule 1 nog uitgezonden op Ziggo Sport, waar onder andere Rob Kamphues en Robert Doornbos de vaste gezichten zijn tijdens de uitzendingen gedurende de race weekenden. Olav Mol en Jack Plooij zijn daarnaast verantwoordelijk voor het commentaar en vanaf de circuits.

"Kan niet wachten tot nieuwe seizoen begint"

Brantsen presenteert momenteel nog het NOS Journaal en de NOS Formule 1-podcast. Ze is groot liefhebber van de sport en vindt het dan ook een grote eer. "De sport waar ik van hou, is nog altijd aan het groeien en ik hoop dat we een nog breder publiek kunnen bereiken", zegt ze in een reactie. "Samen met mijn Viaplay-collega's in andere landen kunnen we bovendien meer kanten van de Formule 1 laten zien dan ooit tevoren. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!"

Viaplay is ook ontzettend enthousiast over de nieuwe samenwerking. "Door haar journalistieke achtergrond en nieuwsgierigheid zal Amber de kijkers op de juiste manier weten te boeien en informeren", vertelt Marco Zwaneveld van Viaplay. "Ambers enthousiasme en passie voor de sport zijn aanstekelijk.”

Lees ook: Max Verstappen: “Het was een leuke battle”

Lees ook: Ferrari loopt uit op McLaren in kampioenschap

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Brazilië de race

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden