Andrew Green: "Racestijl Perez een stuk agressiever dan Vettel"

door Olav van Boxtel
Aston_Martin_Cognizant_Formula_One_TeamAMR2106

Het verschil tussen Vettel en Perez is 'agressie'. Dat meldt technisch directeur van Aston Martin Racing Andrew Green aan Formula 1.com. Aston Martin is na tientallen jaren afwezigheid weer terug in de F1 en dat brengt de broodnodige veranderingen met zich mee, zo ook bij de coureurs.

Het is nog vroeg, maar technisch directeur Andrew Green van Aston Martin Racing liet weten Vettel nauwlettend te hebben gevolgd. De viervoudig wereldkampioen uit Duitsland maakt dit seizoen zijn debuut in de donkergroene bolide van Aston Martin en hoopt het team naar een hoger niveau te tillen. Zowel oud-teamlid Perez als nieuwkomer Vettel zijn ervaren Formule 1 coureurs, maar beiden met een andere stijl, volgens Green.

Verder laat de technisch directeur weten dat hij de rijstijl van Vettel lang niet zo agressief vindt als die van voorgaande coureurs bij Aston Martin (voorheen Racing Point). "Zo'n agressieve rijstijl als deze coureurs maakt het lastiger op verschillende circuits de juiste afstelling voor de auto te krijgen. Vettel is een stuk kalmer, dat maakt het afstellen van de auto ook makkelijker.

Ervaring

Vettel moet met zijn ervaring en status bij Aston Martin zorgen voor een opmars richting de top-2 teams Red Bull en Mercedes. Directe concurrenten als McLaren, Alpine en Ferrari zitten daarnaast ook niet stil. Green: "Vettel's rijstijl is niet veel verschillend van anderen. Zijn ervaring is dat wel."

Green laat duidelijk zijn verwachtingen blijken tegenover Vettel. "Hij lijkt erg blij te zijn met de weg die we hebben ingeslagen met het team", aldus Green. Volgens hem proberen ze de AMR21 zo veel mogelijk naar de hand van de Duitse wereldkampioen te zetten. Green eindigt met: "Geen problemen tot dusver, dat is positief.

Sebastian_Vettel_3-333x500
Sebastian Vettel, Aston Martin, in front of the AMR21

Lees meer: Aston Martin F1 onthult nieuwe AMR21-bolide

Lees meer: Aston Martin geeft AMR21 shakedown in Silverstone

Lees meer: Aanpassen aan Red Bull-bolide ook uitdaging voor Perez

 

door Olav van Boxtel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden