Anthony Hamilton: "Lewis en Max zijn geen vijanden"

SI202107170319_hires_jpeg_24bit_rgb

Het is een felle strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Dit wil echter niet zeggen dat de twee een probleem hebben met elkaar. Dat zegt vader Anthony Hamilton in gesprek met talkSPORT.

Hamilton en Verstappen zijn verwikkeld in een spannende strijd om het wereldkampioenschap van de Formule 1. Met nog vijf rondes te gaan gaat de Nederlander met een voorsprong van twaalf punten aan de leiding.

“Het zijn net twee boksers in een ring"

De twee kemphanen zijn elkaar meermaals dit seizoen tegengekomen op het circuit en niet altijd liep dat goed af. De rivaliteit is het gesprek van de dag in de paddock en daarbuiten, maar het verhaal dat de twee vijanden zijn wuift Hamilton senior weg.

“Dat is niet waar, het zijn felle concurrenten”, vertelt de vader van Lewis. “Lewis is waar Max hem wil hebben, Max is waar Lewis hem wil hebben. Het zijn net boksers die in de ring stappen, maar ik kan je verzekeren dat als het allemaal voorbij is, ze gewoon vriendelijk met elkaar omgaan.”

Max Verstappen / Lewis Hamilton / Grand Prix Imola
Foto: Red Bull Racing / Bryn Lennon / Getty Images

“Als je in gevecht bent mag alles"

Anthony vergelijkt de gevechten tussen Hamilton en Verstappen met die van de McLaren en Ferrari-coureurs op COTA.

“Het heet competitie”, gaat Hamilton senior verder. “Als je te vriendelijk bent voor je tegenstander, ga je te veel van je gas af. Je hoeft alleen maar naar het gevecht tussen de twee McLaren- en Ferrari-coureurs te kijken: zij zijn vrienden. Dit is racen. Als je niet op de baan rijdt dan ben je vriendelijk, maar als je je in een gevecht bevindt dan mag alles.”

Lees ook: F1 aan Tafel wint Dutch Podcast Award

Lees ook: Hamilton over komende races: “Gaat erg lastig worden"

Lees ook: Mercedes niet moedig genoeg: “Pitstop had eerder gemoeten"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden