António Félix da Costa pakt overwinning in E-Prix van Marrakech

29 feb 2020
Antonio

António Félix da Costa heeft in Marokko de E-Prix op zijn naam geschreven. De Portugees, die de race begon van pole position, is zo de vijfde verschillende winnaar van de vijf races dit seizoen.
De race ging eigenlijk relatief rustig van start. Polesitter Da Costa kende een goed begin en behield comfortabel zijn leiding. Nyck de Vries nam na een klein foutje van André Lotterer de derde plek over, maar moest die uiteindelijk teruggeven na een drive-through penalty. Deze werd gegeven nadat de stewards besloten dat hij teveel energie had bijgeladen bij het hergenereren. Rowland kende ook een goede opening aan zijn race; hij ging van de negende naar de zesde plek. Zowel Turvey als Müller zouden drive-through penalties krijgen wegens technische overtredingen.

Toen de race eenmaal zijn patroon begon te vinden was het Vergne die de aandacht naar zich toetrok. Na een magere kwalificatie was hij tijdens de race volop in gevecht met onder andere Mortara en Lotterer, van wie hij de derde plek overnam.
Met ongeveer de helft van de race verreden was het Maximilian Günther die in de eerste bocht buitenom de leiding overnam van da Costa. Zes minuten later zou Antonio echter de leiding alweer terugpakken, waarna hij dominant naar de finishvlag reed.

Achter hem gebeurde nog wel het een en ander. Zo leek het er een poosje op dat DS Techeetah een 1-2 zou scoren, nadat Vergne voorbij was gegaan aan Günther. Deze twee zouden tot de finish verwikkeld zijn in een heet gevecht, waarbij Günther aan het langste eind zou trekken. In de een-na-laatste bocht wist de Duitser zijn auto voorbij te zetten aan die van de Fransman. Alexander Sims zou de finish niet halen; hij viel stil in de laatste ronde en verloor daarmee een solide puntenfinish.

Nyck de Vries en Robin Frijns wisten deze race geen punten te scoren. Ze eindigden respectievelijk op de elfde en twaalfde plek. Mitch Evans kreeg het extra punt voor de snelste ronde van de race.

António Félix da Costa gaat door zijn overwinning nu aan de leiding van het kampioenschap. Zijn totaal van 67 punten zetten hem voor Mitch Evans met 56 en Alexander Sims met 46.
De volgende race is de E-Prix van Rome op 4 april.

29 feb 2020

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen