Antonio Giovinazzi komt net tekort voor puntenfinish

2021-Azerbaijan-Grand-Prix-Saturday

Antonio Giovinazzi is als elfde geëindigd in de Grand Prix van Azerbeidzjan. Tijdens de eerste ronde van de race won Giovinazzi vijf plekken, maar het was uiteindelijk niet genoeg voor een puntenfinish.

"Het was een geweldige start", zei Giovinazzi tegenover Ziggo Sport. "Over het algemeen was het geen slechte race. Ik had een probleem met de remmen, wat moeilijk was om mee te rijden. Maar aan het einde, tijdens de herstart, won ik ook nog een paar posities. Daarna had ik een probleem met Ricciardo in bocht 2 en ging de auto in anti-stall, waardoor we een positie verloren."

Teamgenoot Kimi Räikkönen pakte met zijn tiende plek wel een puntje voor Alfa Romeo Racing, de tweede puntenfinish op rij voor het team. "Ik denk dat we blij moeten zijn, als team hebben we nog een punt gescoord en dat is goed voor ons", aldus Giovinazzi.

2021-Azerbaijan-Grand-Prix-Sunday-700x467
Foto: Antonin Vincent / DPPI / Mediahub Sauber-group

Herstart

Er gebeurt altijd genoeg in Bakoe, zo ook vandaag. "Het is een leuke baan en we willen altijd races zoals deze. Het was eigenlijk cool om nog twee rondes te racen, we willen dat er geweldig geracet wordt."

Lees ook: Yuki Tsunoda behaalt zijn beste F1-klassering ooit in Bakoe

Lees ook: Vettel blij met snelheid van Aston Martin in Bakoe

Lees ook: Pérez: "Winst een boost van zelfvertrouwen"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen