Arrivabene: 'Ook buiten de baan kende Ferrari veel problemen'

arr_mex

Hoewel het seizoen zo voortvarend begon voor Ferrari en ze de leiding hadden in zowel het kampioenschap voor coureurs als constructeurs, stond het team aan het einde van de rit toch weer met lege handen. Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene geeft toe dat er fouten zijn gemaakt tijdens de races, maar onthulde dat ook zaken buiten het racen een weerslag hadden op de prestaties van het team.

"2018 was een zeer intens seizoen waarin onze fouten pijnlijk waren," vertelde hij. "We hebben het geanalyseerd om een herhaling te voorkomen. Maar het was ook een heel moeilijk jaar op menselijk vlak. We hadden onze gewonde monteur Cigarini in Bahrein en daarna overleed onze president die een groot gat achterliet," vertelde de Italiaan tegenover Gazette dello Sport.

'In de vooravond van de Grand Prix van Austin hebben we gerouwd om een van onze ingenieurs. Er gebeurden zoveel dingen buiten onze macht die verder gingen dan racen. Het is mijn wens dat we in 2019 wat meer geluk zullen hebben," besloot de Italiaan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen