Arthur Leclerc wint eerste Formule 3-race Zandvoort

door Hidde Wissels
01-Arthur-Leclerc-PREMA-Racing-C-Formula-Motorsport-Limited

Arthur Leclerc heeft de eerste sprintrace van dit weekend in de Formule 3 gewonnen. De Monegask kwam in Zandvoort als eerste over de meet voor Logan Sargeant en Ayumu Iwasa.

Leclerc moest vanaf de derde stek starten, maar kwam beter van zijn plek dan Amaury Cordeel en Logan Sargeant, die vanaf de eerste startrij begonnen. De 20-jarige Leclerc ging in de Tarzanbocht buitenom bij Sargeant waarmee hij de leiding pakte.

Leclerc stond tijdens de sprintrace continu onder druk van Sargeant, maar de coureur van Prema hield zich breed op het circuit in Zandvoort, waar het lastig is om in te halen. Polesitter Cordeel werd in de openingsfase in de rondte getikt door Alexander Smolyar en kon geen rol van betekenis spelen.

Arthur Leclerc / GP Zandvoort
Foto: Formula 3 / Clive Rose / Getty Images

De safety car kwam met nog zeven ronden te gaan de baan op nadat Johnathan Hoggard en Hunter Yeany met elkaar in botsing kwamen en in de vangrails eindigden. Het tweetal kwam elkaar tegen in bocht 1, waarbij Yeany Hoggard van rechts raakte en hem de muur in stuurde. De coureur van Charouz kreeg een lekke band en eindigde in bocht 2 met de neus in de muur.

Het racen werd in ronde 21 hervat, waarbij Sargeant en Iwasa zij aan zij door de Tarzanbocht gingen. Leclerc kon daardoor zijn voorsprong vasthouden en zich losmaken van het strijdende paar achter hem. Sargeant wist Iwasa achter zich te houden en Leclerc kon onbedreigd naar de overwinning rijden.

https://twitter.com/FIAFormula3/status/1434087379405623299

Lees ook: Verstappen ontloopt straf voor inhalen Stroll

Lees ook: Räikkönen mist Dutch GP na positieve coronatest

Lees ook: LIVE Vrije training 3: Grand Prix van Nederland

door Hidde Wissels

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden